Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 3. joulukuuta 2012

Monta hyvää syytä lähteä mukaan harrasteliikuntaryhmään

Oletko koskaan miettinyt lähtemistä ohjattuun ryhmäliikuntaan tai omatoimiryhmään? Jos olet, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen, verkkarit jalkaan ja menoksi - se nimittäin kannattaa.  Käyn viikoittain pelaamassa kaupungin tarjoamalla naisten harrastevuorolla salibandya ja koripalloa. Itse asiassa juuri äsken palasin tämän viikon salibandytreeneistä ja siellä huiskiessa heräsi ajatus kirjoittaa muutamia asioita aiheesta ylös myös muiden luettavaksi.

Listasin muutamia syitä siihen, miksi harrasteliikuntaryhmiin kannattaapi lähteä mukaan.

1. Porukassa on voimaa. Viikosta toiseen mukavaan ryhmään on kiva ja helppo palata ja seuraavan viikon pelejä ja yhdessä liikunnasta nauttimista alkaa jo odottaa samantien liikuntavuoron loputtua.

2. Sosiaalinen kanssakäyminen. Yhteinen harrastus ja mielenkiinnon kohde tuottaa uusia ystävyyssuhteita, jotka kantavat usein myös muihin vapaa-ajan toimintoihin. Samalla porukalla voi järkätä sauna-iltoja, keilausreissuja tai vaikka lähteä hupimielessä hankisählyn SM-kisoihin kissoiksi pukeutuneena.

3. Ei sen aina tarvitse olla niin vakavaa. Joku viisas on joskus sanonut, että nauru pidentää ikää. En tiedä niinkään tieteellisestä faktasta, mutta kun pelin tiimellyksessä tapahtuu jotain hassua, sille nauretaan yhdessä ja se on myös täysin sallittua saada parit hallitut (tai hallitsemattomat) hepulit pelin keskellä. Kotia kohti lähdetään hyvällä mielellä ja hymy huulilla.

4. Ei tarvitse olla Mikael Granlund. Harrasteryhmässä taito ei ole ratkaiseva tekijä. Mukaan voi lähteä niin nuori kuin vanha, pitkä tai lyhyt, iso tai pieni, taitava tai puukäsi, ei sillä niin väliä mitä osaa, näissä peleissä ei juuri ilmaveivejä tehdä. Tai no. Aina joskus pitää yrittää ja yleensä seurauksena on lähinnä hyvät naurut.

5. Kunto kohenee kuin huomaamatta. Säännöllisen liikkumisen kautta kunto nousee nopeasti ja kun harrasteryhmässä pidetään keveää tunnelmaa yllä eikä tekeminen ole niin ryppyotsaista puurtamista ei aina edes huomaa ennen kuin treenien loputtua kuinka hikeen sitä on saanut itsensä juostua tälläkin kertaa.

6. Sukupolvien ja erilaisten ihmisten kohtaaminen.  Meidän harrasteliikuntavuorolla käy monen ikäistä naista. On parikymppisiä sporttimimmejä, kolmekymppisiä urheilukärpäsen puremia (meikä ja muutama muu) äitejä ja tyttäriä ja kohta mummokin. Vaihtelu virkistää ja eri ikäiset ihmiset tuovat väriä porukkaan.

7. Kuntien tukemat "höntsävuorot" ovat yleensä edullisia vaihtoehtoja harrastaa.  Ei harrastuksen tarvitse olla kilpavarustelua uusimpien urheiluvermeiden kanssa.Ainakin Karkkilassa nämä naisten ja miesten harrasteryhmät ovat ilmaisia ja tukevat terveysliikuntaa. Lisätietoja toimivista ryhmistä löydät täältä.

 Sitten loppuun statistiikkaa tämän päivän peleistä:

Kentällä useimmiten kuullut sanat ja lauseet TOP5: 1. oho 2. sori, sattuiko? 3. ei ollut tarkoitus 4. hehehe 5. Jännitä pakarat, niin se pallo ei satu niin paljon osuessa

Tehdyt maalit: 1. Sekin tuli siitä, kun vastustaja tiputti mailan vahingossa nauraessaan mun kikkailuyrityksille ja pääsin kiertämään vapaaseen paikkaan. Lähes säälimaali siis. Kaikki kuitenkin lasketaan.

Poltetut kalorit: 531, joista puolet juoksemalla ja toiset puolet nauramalla.
Sykkeet: keskimäärin 120 ja maksimi 163
Näkyvät mustelmat: 2 kpl, arvioitu poistumisaika kehon pinnalta n. 2 viikkoa.

Ensiviikon pelejä odotellessa,
Marja



2 kommenttia:

  1. Kivasti kirjoitettu meidän touhuilusta pelikentällä :) -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiits T, meidän peleissähän on kivaa, niin kiva on siiyä myös kirjoittaa

      Poista