Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Olisipa jo kesä

Moro,

Pakkasmittariin vilkaistessa on vaikea uskoa, että ollaan eteläisessä Suomessa menossa maaliskuun puolivälissä. Yleensä tähän aikaan lumet sulavat jo kovaa vauhtia ja lasketaan jo päiviä siihen milloin pääsee ulkoilmaan steppailemaan betoniringin päälle. Nyt näyttää siltä, että ulkotreeneihin siirtyminen taitaa mennä huhtikuun loppupuolelle, mutta onneksi on hyvät sisäharjoitusolosuhteet, niin niillä mennään kunnes kevät vihdoin koittaa.

Vaaka näyttää sulaneen läskin osalta tällä hetkellä -33 kiloa ja kesään mennessä realistinen tavoite on -35-38 kiloa. Treeneissä olen painottanut koko kehon voimantuoton kehittämistä ja keskivartalon vahvistamista. Paljon on töitä edessä tälle keväälle, mutta yleisfiilis on kyllä kerrassaan mainio. Mitään erikoisempia kiputiloja ei ole ollut, eli paikat ovat säilyneet ehjänä ja treenejä on pystynyt toteuttamaan suunnitelman mukaisesti.

Eilettäin jäin jumittamaan Fast Nutrition tv-sivustolle bongaamaan uusia ideoita harjoitteluun ja nimenomaan harjoitteita, joilla voidaan ehkäistä mahdollisia vammoja. 

Esimerkkejä harjoitteisiin :

Tässä vaiheessa kevättä omissa treeneissä painopistealue on peruskuntoharjoittelussa, voimaa pyritään saamaan kehoon niin, että treeneistä ei kuitenkaan tule liian junnaavia, eli räjähtävyys suorituksissa pyritään säilyttämään koko ajan. Tarkoitus on treenata mahdollisimman lajiomaisesti, jotta voimaa ja räjähtävyyttä saadaan kohdennettua suoraan lajisuoritukseen. Ensimmäiset ulkokauden kisat ovat näillä näkymin edessä toukokuussa, eli enää pari kuukautta aikaa niihin karkeiloihin. Oma motivaatio tekemiseen ja harjoitteluun on kovempi kuin koskaan, tahtotilasta ei tulosten kehittyminen jää kiinni, enemmän se on kiinni siitä, miten yli 30 muijan kroppa kestää koventuvia harjoitteita. Maltti on valttia tässäkin suhteessa.

Muutoin elämässä puhaltavat mahdolliset muutoksen tuulet. Ammatillisia unelmia kohti ollaan menossa ja muutoksia on suunnitteilla työrintamalle. Aika näyttää, minne työt naisen kuljettavat, näistä asioista lisää sitten, kun tietoa on itselläkin enemmän, mutta elämme siis jännittäviä aikoja myös työrintamalla. Yleisesti ottaen työn ja harjoittelun voi yhdistää kansallisella tasolla liikuttaessa juuri niin hyvin kuin itse haluaa. Se vaatii suunnittelua ja joustoa itseltä harjoitteluajoissa. Joskus aamutreenit voivat olla melkoisen aikaisin, joskus taas melkoisen myöhään. Vapaapäivät taas hyödynnetään leirityyppisesti tekemällä 2-3 harjoitusta päivässä. Toki, jos lottomiljönääri olisin, varmasti pari vuotta voisi panostaa täysipäiväiseen urheiluun, kun talouspuoli ei vaatisi työssä käyntiä :)

Näillä mietteillä kohti päivän treenejä

Aurinkoista kevättä just sulle,
Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti