Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pakkolepoa, välinehankintoja ja uusia tuulia

Moro,

Muutama viikko on vierähtänyt siitä, kun olen viimeksi päivitellyt blogia. Parissa viikossa ehtii tapahtua paljon kaikenlaista, niin omassa elämässä kuin muutoinkin maailmalla. Olen oikeastaan jo vähän odotellutkin, että missä kohtaa jokakeväinen maalisflunssa iskee ja nythän se sitten iski sopivasti pääsiäislomalla. Pisin urheiluton/treenitön pätkä lähes puoleentoista vuoteen tulee nyt väkisinkin, kun henki ei kulje ja lämpöä puskee. Sairaana ei saa harjoitella ja nyt kyllä on ollut toisaalta helppo olla vuodepotilaana, kun veto on niin totaalisen pois, että ei ole edes mielitekoa lähteä treeneihin. Vähintään 1 kuumeeton päivä pitää olla alla ja hapen täytyy kiertää normaalisti, ennen kuin voi edes haaveilla treenisalille lähtemisestä. Räkäisyys tai nuha ei enää haittaa sitten menoa, mutta muutoin lähtemällä liian aikaisin liikkeelle voi pilata koko talven aikana tehdyn työn tulokset. Toiveissa on, että nyt tulevan pääsiäisviikonlopun aikana pääsisi takaisin treenaamisen pariin, mutta täytyy kuitenkin kuunnella kroppaa tarkasti, kesä on jo lähellä ja ekoihin kisoihin on aikaa enää kuutisen viikkoa. Parin viikon sisään voi hyvällä tuurilla päästä jo tekemään ulkoharjoituksiakin, mutta se nyt riippuu aika pitkälle siitä, miten kevät oikeasti tänä vuonna alkaa tehdä tuloaan.
 
Kävin eilettäin pyörähtämässä mutkan Ullavassa, Urheilu-Shop Ala-Korven urheiluvälinemyymäläparatiisissa. Sieltä mukaan tarttui pari kappaletta uusia kuulakenkiä tulevan kesän koitoksiin. Viime vuoden työnsin pikkusiskon vanhoilla Adidas Spin- merkkisillä yleisheittokengillä, jotka ovat nyt tulleet oman käyttöikänsä päätepisteeseen. Ala-Korven urheilushopista sen verran, että siitä ei Suomessa yleisurheilijan tarpeisiin vastaava urheilukauppa juuri voi parempi olla. Esimerkiksi erikoisvälineitä, kuten heittokenkiä on vaikea löytää edes isoimpien urheiluvälineketjujen myymälöistä, mutta Ala-Korven Anteron varastoista löytyy yleisurheilijalle laatuvälineet tarpeen mukaan. Erinomaista asiakaspalvelua unohtamatta.
 
Mukaan tarttui siis kaksi paria heittokenkiä ja niistä lisää seuraavassa:
 

 
Adidas Adizero kuulantyöntäjän erikoiskenkä pakittajalle. Käteen kenkä tuntuu hieman raskaalle, mutta jalassa kenkä on miellyttävä ja tukeva. Kengät rakenne on kohtuu jäykkä ja kärki on saumaton ja vahvennettu, joten oletuksena on, että jalanvaihdosta työnnön loppuvaiheessa johtuva kengän kuluminen ei tapahdu niin nopeasti, kuin heppoisemminlla kengillä. Kengän ulkoasu miellyttää silmää ja pohja on sopivan karhea. Toivottavasti pääsisi mahdollisimman pian testaamaan kenkää myös käytännössä erilaisilla alustoilla.



 Adidas Throwstar on kevyt yleisheittokenkä, joka sopii sekä pakittajalle että pyörähtäjälle ja soveltuu erinomaisesti myös kiekonheittoon. Kenkä on Adizeroa huomattavasti kevyempi rakenteeltaan ja myös paljon taipuisampi materiaaliltaan. Kenkä on jalassa erittäin miellyttävän tuntuinen. Kärjen sauma menee aika matalalta, joten jännityksellä odottelen kuinka kenkä kestää kovassa käytössä.
 
Muutoksen tuulia työrintamalla
 
Nyt pääsiäislomien jälkeen on edessä viimeinen kuukausi nykyisessä työssäni johtavana nuoriso-ohjaajana, toukokuun alusta odottavat uudet haasteet nuorisokotiympäristössä. Eli uutta ja jännittävää on luvassa myös sillä rintamalla tulevalle kesälle. Vuorotyö asettaa omat haasteensa harjoitteluun, mutta kuten olen aina sanonut, aika harjoitteluun on aina järjestelykysymys. Ihminen voi ja pystyy liikkumaan ja harjoittelemaan työmuodosta tai - rytmistä riippumatta, jos vain halua ja tahtoa löytyy.
 
 
Keväisin terveisin Hiekkasärkkien kupeesta,
Marja
 
ps. toiveissa on päästä nyt pääsiäisen pyhinä myös pilkille merelle. Aurinko paistaa ja kelikin on mahtava, joten toivottavasti kala olisi myös syönnillään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti