Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

jälkihiki - SM-hallit 2013, Jyväskylä

SM-kisat ovat nyt takana hallissa ja on aika pikaisen jälkianalyysin. Ennakkoon kahdeksan parhaan joukkoon ei pitänyt olla realistisia mahdollisuuksia, mutta niin siinä vain sitten kävi, että kauden paras hallitulos tuli heti ensimmäisellä työnnöllä ja loppusijoitus oli juuri tuo 8, tulos 12.47.



 Aamupalalla alkaa valmistautuminen kisapäivään, tarjolla oli pekonia, nam!

Jännitystä oli juuri sopivasti, eikä se haitannut tekemistä ringin puolella. Ensimmäinen työntö oli teknisesti paras, mutta ei lähelläkään sellaista hyvää teknistä tekemistä. Työntö painottuu liikaa kädelle, enkä saa kropasta otettua tehoja käsityönnön tueksi. Kovasti on tarkoitus tehdä jatkossa töitä sen eteen, että saan vartalon mukaan tuohon tekemiseen ja voin kertoa, että kun se onnistuu niin tulokset nousevat ihan eri metriluvuille. Suurin lataus itse kisassa meni tuohon ensimmäiseen kierrokseen, sen jälkeen tekeminen oli lähinnä kuulakollega Tomi Nissistä lainatakseni "jätkän räkä"- osastoa. Keskittyminen itse kisaan onnistui hyvin, katselin tänä aamuna areenasta eilisten kisojen lähetyksen ja huomasin yllätyksekseni, että en oikeastaan tiedostanut mitään muuta mitä ympärillä tapahtui. Ainoa kuulapaikan ulkopuolinen urheilutapahtuma, mikä jäi mieleen oli Noora Pesolan todella pitkä, lievästi yliastuttu hyppy pituuspaikalla. Katri Hirvonen vei kuulafinaalin lopulta loistavalla avaustyönnöllä ja Niina Kelo ja Hennariikka Järvinen kävivät tiukan taiston himmeämmistä mitaleista. Loistavaa tekemistä tytöiltä ja hienoa venymistä kisan aikana.
 
En olisi vuosi takaperin uskonut, että tällaista passia vielä joku päivä kaulassa roikkuu

Tähän asti tehty harjoittelu on ollut omalla kohdalla melkoisen maltillista. Kroppaan on haettu kestävyyttä crossfit-tyyppisillä oheisharjoitteilla ja se on toiminut mukavasti. Samaa menoa on oheisharjoitteiden osalta tarkoitus jatkaa läpi kevään. Nyt kevään aikana on myös aika tarttua ihan ajatuksen kanssa myös levytankoon ja aloittaa voiman hankinta kroppaan. Nyt maksimivoimatasot ovat n. 60% siitä, mitä ne ovat parhaimmillaan olleet. Oman mukavuusalueen ylittäminen on kevään treenin kantava teema, eli vanha sanonta "no pain - no gain" tulee saamaan taas omalla kohdalla uuden merkityksen. Tärkeää on kuitenkin muistaa pitää huoli huoltavista harjoitteista sekä runsaasta kehonhuollosta venyttelyjen ja hieronnan kautta. Toivotaan, että nainen pysyy ehjänä ja että ensi kesänä lyödään tauluun ihan erinäköistä tulosta kuin mitä tämänhetkiset tilastot näyttävät :)
 
Lämpimät kiitokset kaikille kannustuksesta ja tsemppauksesta, siitä saa mukavasti lisäpotkua sekä kisoihin että treeneihin kisojen välillä!
 
~ Hidas, mutta kankea
   Marja
Ilon kautta uuteen kauteen

 
 


2 kommenttia:

  1. Upeeta!! Mahtavaa!! Onnea mahottomasti ja tsemiä hurjaan reenaamiseen!!

    -Satu-

    VastaaPoista