Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. helmikuuta 2013

paino ei tipu, mutta housut tippuu

Morjens,
Näin lauantai-illan ratoksi aattelin päivitellä blogia painonhallinta-osaston asioilla ja muutamilla kuvilla harjoituspaikoilta ja harrasteiden parista. Tuossa päivän yleisurheilutreeneissä mietiskelin, että ei Karkkilassa kyllä voisi harjoitusolosuhteet juurikaan paremmat olla kuulantyönnön näkökulmasta. En kaipaa lämpimään ilmastoon treenien puolesta, kaipaan sinne ainoastaan siitä syystä, että rakastan lämpöä ja aurinkoa. Suomen kesäthän minä vietän vanhempieni luona Kalajoen Hiekkasärkillä, joten luulisi biitsejä ja rannalla lillumisen mahdollisuuksien olevan huippuluokkaa. Viime kesänä vietin siellä n. 7 viikkoa, mutta rannalle asti en päässyt. Sanifanin kylpyläosastolle tuli kyllä eksyttyä useamminkin kerran hyppäämään kylmävesialtaan ja pore-altaan välillä lihaskipuja lievittääkseni.

Painontiputuspuolella on viime kuukausina ollut vähän hiljaista, kun keskittyminen harjoittelussa on ollut oikeastaan kaikkea muuta kuin painonpudotukseen liittyvää liikunnallista tekemistä. Ruokavalion kanssakin on ollut vähän niin ja näin. Varsinkin tuo työpisteen muuttopuuhat asettivat mahdottomia haasteita syömispuolle. Olen pyrkinyt siihen, että sapuskaa menisi kurkusta alas n. 3 tunnin välein. Aamupala on minulle edelleen todella vaikea saada alas ja useimmiten se jääkin välistä eli tavallaan lounas on samalla aamupala aamun treenien jälkeen. En tiedä onko se ne nyt niin huono homma, koska mun aamutreenit ovat usein aerobisia ja mun empiirisen fitnestarkkailun tuloksena olen tullut siihen johtopäätökseen, että aamu pitäisikin aloittaa aerobisella liikunnalla ja aamupala tulee vasta sen jälkeen. Eli jos vaikka lasketaan asia sitten niin, että mun aamupala on vähän myöhäisempi kuin muilla tyypeillä, niin pysytään lähestulkoon hyvässä ruokarytmissä.

Kyllä kelpaa pomppia :)

Viimeiset pari kuukautta olen oikeastaan keskittynyt siihen, että paino pysyy samoissa lukemissa kuin missä oltiin marraskuun lopussa. Siinä on onnistuttu kyllä. Paino voi heitellä sen 1-2 kiloa ees sun taas, mutta ei nouse sen enempää ja seuraavana päivänä taas palaa tiettyyn pisteeseen. Olen myös huomannut, että joskus täytyy tankata vähän reilummin hiilaria, että jaksaa treenata. Minulle ei proteeni/karppaus ruokavalio pelkästään sellaisena sovi, koska treeneistä ei tule sillä ruokavaliolla mitään. Viime viikkoina ruuan sisältö on ollut kyllä totutusta linjasta poikkeavaa, kaikkea on saanut syödä, silloin kun on ehtinyt ylipäätään syömään. Pitkät työpäivät minuutti-aikatauluilla ovat aiheuttaneet nyt useamman kerran sen, että ei ole ehtinyt syömään koko päivänä. Sitten kun viimein on ollut mahdollisuus ruokailuun, on ollut pakko käyttää kaikki itsehillinnän rippeet, ettei tule syötyä ylettömiä määriä, vaan sen verran, että on hyvä olla ja jaksaa jatkaa askareissaan eteenpäin.

 Painosarjat nätisti seinällä. Pelkästä katselustakin alkaa takareisiä ja haukkaria kiristää

Tosiaan marraskuun jälkeen paino on ollut kohtuullisen vakio. Ainoa asia mikä silti muuttuu viikko viikolta on se, että housut alkavat olla tippumisvaarassa. Eli läski sulaa akasta edelleen, vaikka treenien painotus ei ole enää pelkässä rasvanpolttoliikunnassa. Voin kertoa, että ei haittaa pätkääkään :) Tosin varmaan joutuu keväämmällä shoppaileen uusia sopivampia kesäkledjuja. Kalliiksi tulee nämä muutokset ja siihen kun vielä lisää sen, että oikeastaan inhoan shoppailua, niin en niitä reissuja kyllä juurikaan odota.

Pönkkä on ja useampi rautapallo, joiden kanssa tekniikkaa koitetaan hioa vaihtelevalla menestyksellä



Hankisäbää keväältä 2011 SM-turnauksen harrastesarja. Rankkaa, mutta erittäin hauskaa

Ensin treenataan ja sitten vasta kutsuu sohva :)

Jyväskylän SM-hallikisoihin valmistaudutaan rennolla asenteella. Kahdessa viikossa ei mitään ihmeitä pysty tai ehdi tekemään, mutta sen teen minkä vain voin. Eli seuraavat 10 päivää on tarkoitus vetää kohtuu kovia settejä treeneissä. Kuntopiiriä, salibandyä, korista, tekniikkatreenejä, puntteja ja yleisharjoitteita on luvassa jokaiselle päivälle ja treenit jaksotetaan työvuorojen mukaan. Paljon lajisuorituksia alle, varsinkin vauhdittomia ja pääpaino liun pidentämiseen vauhtityönnöissä. Keskivartalotreeniä tulee vähintäänkin joka toiselle päivälle, se kun on minun selkeä heikkouteni tällä hetkellä. Toki voima-arvoissa on paljon parantamisen varaa, mutta lähdetään siitä, että koitetaan ensin saada heikkoudet paremmalle tolalle ja ylläpidetään vahvoja osa-alueita. Aamulla kotona huomasin, että dippiliikkeitä voi tehdä mitä veikeimmissä paikoissa. Asun kaksikerroksisessa rivitalossa ja kierreportaiden rautakaiteista saa hyvän otteen dippejä varten. Sen verran hyvin nousi dipit, että yllätin itsenikin. Ilmeisesti kaikki treeni tässä vuoden aikana ei ole ollut ihan turhaa, vaan kehitystä tapahtuu hiljalleen.

Huomenna aamulla suunnaksi Piippuhylly ja teemana yleisharjoitteet, sen jälkeen nopea tankkaus ja työpaikalle testaamaan uutta salia eli kyykkytreenit ennen iltavuoroa ja iltavuoron päätteeksi nuorten kanssa höntsäämään salibandyn merkeissä.

Hyvällä sykkeellä kesää kohti,

Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti