Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

loppu mukavuusalueilla surffailulle

Vielä olisi yksi kisa tälle hallikaudelle jäljellä. 3.3 kisataan veteraanien SM-hallit Liikuntamyllyssä Helsingissä. Oikeastaan siitä syystä en vielä muuta treenirytmiä peruskuntokaudelle ja voiman hankinnan suuntaan. Tavoitteena on pistää uuden uran halliennätys vielä uusiin lukemiin tälle keväälle.
Jacko Gill näyttää mallia kotitreenaamiseen - siitä vain soveltamaan. Treenejä soveltaen ei pääse kyllästymään, eikä lihasryhmät "puudu" liikaan samojen liikkeiden yksipuolisuuteen.

Olen huomannut, että kun ei ole ihan tyttönen iältään, niin toiminnallisen harjoittelun kautta saa aikaan yllättävästi tuloksia ominaisuuksissa, joita nuorempana tuli tehtyä punttisalin kautta. Eilen töissä tehtiin teinipoikien kanssa alataljahaaste eli maksimit 90kilon vastuksella. 20 toiston jälkeen, luovutin, ettei pojille tulisi paha mieli. Kuulemma mun auktoriteettini nuoriso-ohjaajana nousi tuon suorituksen ansiosta vähintään 50%. Hyvä jos näin on :) Kuntosalilla tekeminen on ollut circuit-painotteista, mutta näemmä kroppaan on tullut voimaa siitä huolimatta, että isojen rautojen kanssa ei olla jumpattu vielä yhtään. Veteraanikisojen jälkeen alkaakin sitten kevään rajuin työvaihe treenien puolella. Keskivartaloon pitää saada aika reilusti lisää voimaa ja kestävyyttä, jotta pystyy tekemään lajisuorituksen ringissä niin, että saa vartalon voimat hyödynnettyä. Maksimivoimatasoja täytyy myös nostaa, eli kyykyt, rinnallevedot, tempaukset, työnnöt ja penkki palaavat osaksi treeni-ohjelmaa. Koko ajan näiden harjoitteiden ohella tehdään toiminnallisia harjoituksia kahvakuulalla ja oman kehon painoa hyödyntäen. Aerobiset osuudet tulevat hoidettua edelleen lenkkeilyn, salibandyn ja koripallon muodossa. 

Kesään mennessä olisi hyvä saada kehosta pois ylimääräistä laardia sellaiset 5-6 kiloa. Elopainon lasku näkyy voimatasojen noustessa huomattavasti räjähtävämpänä tekemisenä ringin puolella. Jokaiseen treeniin keskitytään ja tehdään asiat huolella ajatuksen kanssa. Jos nainen pysyy ehjänä ja treenit sujuvat suunnitelmien mukaisesti ensi kesän tulokset ovat varmasti ihan eri luokkaa kuin tämän ensimmäisen puolen vuoden aikana saavutettu taso. 10 vuoden sohvan pohjalla vietetty "ylimenokausi" asettaa omat haasteensa, mutta niistäkin aletaan olla tietyllä tapaa jo voiton puolella. Noin pitkän lähes totaalisen treenaamattomuuden jälkeen on ollut melkoinen työ laittaa kroppa siihen kuntoon, että voi oikeasti alkaa harjoitella tavoitteellisesti pidempiä kuulakaaria kohti.

Jotta voi kehittyä lajiominaisuuksien suhteen vaatii se mukavuusaluiden ylittämistä harjoittelun suhteen. Onneksi minulla on kova pää ja korkea kipukynnys, eli kaikki annetaan treeneissä viimeiseen tippaan, taitaa tulla fitnessrullailu melkein päivittäiseksi automaatiotoiminnoksi kevään aikana.

Nyt treenikselle junnujen kanssa pitämään harjoituskisat, siellä saa kohta kaiken kokoiset rautapallot kyytiä!

~Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti